mandag den 16. maj 2011

Det Mobile Vejle lancerer MobiSticks.dk


Efter et års udvikling står MobiSticks.dk nu færdig. På MobiSticks.dk kan institutioner og borgere i Vejle Kommune fremstille deres egne 2D-koder. MobiSticks er 2D-koder, som skannes og læses med borgerens mobil. Når borgeren fører sin mobils kameralinse hen over en MobiStick, får han eller hun adgang til tekst, lyd, billede, video eller en hjemmeside på sin mobilskærm.  Det kræver blot, at man har downloadet et gratis skanningsprogram (ScanLife)


Gør det selv!
”2D-koder er kendt teknologi. Normalt kan man dog kun skanne andres 2D-koder. På MobiSticks.dk kan enhver lave sine egne koder. Det skal være med til at styrke it-kompetencer, tilgængelighed og borgernærhed i Vejle Kommune ” fortæller projektleder Mads Bo-Kristensen, Videnscenter for Integration.

Let at lave
Websiden er så enkel, at alle kan være med. På MobiSticks.dk kan kommunens institutioner og borgere på et øjeblik lave en 2D-kode, der kan gemmes eller printes. MobiSticks kan integreres i tekstmaterialer (fx brochurer og undervisningsmaterialer) eller de kan sættes op i et lokalmiljø, hvor der er behov for information, vejledning eller læring.

MobiSticks.dk er udviklet af Det Mobile Vejle, der er et netværk af over 40 institutioner og virksomheder. Netværkets formål er at bidrage til mobil-baseret information, vejledning og læring i kommunen.


Videndeling på tværs
”Det Mobile Vejles deltagere deler viden om og udvikler mobilteknologi. Websiden MobiSticks.dk er et eksempel på en sådan teknologi. MobiSticks er udviklet på tværs af traditionelle fagskel, og repræsenterer en fælles teknologi, der har forskellige lokale anvendelsesmuligheder. Alle institutioner har et ønske om at styrke borger- eller brugernærhed og -inddragelse, men det gøres forskelligt på et jobcenter, et stadsarkiv og en uddannelsesinstitution,” fortæller Mads Bo-Kristensen. 

På MobiSticks.dk er en lang række casevideoer og eksempler på MobiSticks, så nye brugere kan se, hvordan 2D-koderne virker og kan anvendes på forskellige fagområder.    


MobiSticks er udviklet med input fra deltagerne i Det Mobile Vejle. Selve udviklingen er foregået i et tæt samarbejde mellem Videnscenter for Integration, Nørremarksskolen, Lærdansk, Vejle Museum, Økolariet, Vejle Stadsarkiv, Center for Specialundervisning for Voksne, Scanbuy og Webbureauet Re:


Kontakt:

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar