onsdag den 19. oktober 2011

Din verden i et læringsperspektiv


Jacob Knudsen fra VIFIN og Pernille Schou fra Vejle Stadsarkiv sætter i de kommende måneder fokus på Augmented Reality (AR) via mobil og tabletcomputere. Nogen kalder AR for Forstærket Virkelighed. Jacob har brugt begrebet Mixed Realities, dvs. Blandede Virkeligheder.

Se en tre minutters demo-video, som Jacob har lavet. Den viser, hvordan AR kan anvendes i historieundervisningen. I eksemplet indgår tekst, fotos, lyd og video.I korthed går Augmented Reality ud på, at man gennem sin smartphone eller tabletcomputers kameralinse og display kan se sine umiddelbare omgivelser med et ekstra lag af fænomener og informationer. Det er fænomener, man i fx programmet Layar, kan lægge ind som points of interest. Disse interessefelter dukker op, når man fører sin kamaralinse hen over steder, bygninger eller ting. Når man klikker på interessefelter, kan man få mere information, billeder, et lyd- eller filmklip eller opgaver. Alt sammen noget, der kan give dine omgivelser et læringsperspektiv.

Hvad kan eleverne i Vejle Kommune anvende AR til? 

Det er et spørgsmål, som Jacob og Pernille vil søge at finde svar på. De vil samarbejde med lærere og elever om spørgsmålet (muligvis) indenfor flere af skolens fag.

Pernille Schou, Stadsarkivet
Pernille og Jacob er optaget af, hvordan elever alene og i grupper kan opsøge ny viden og opdage nye samfundsmæssige og historiske dimensioner af deres omgivelser. Viden som alt for ofte er gemt væk.

Jacob har arbejdet med AR i længere tid. Han har demonstreret AR i forbindelse med efterårets m-læringskursus for folkeskolelærere og i Det Mobile Vejle. Tidligere har han holdt oplæg om AR på Begivenhedskultur & Oplevelsesøkonomi, Århus Universitet. Se den allerførste demo her

Jacob Knudsen, VIFIN
6. oktober holdt kommunens skoleledere og it-vejledere en temadag, hvor de drøftede digital kompetenceudvikling på skolerne i forbindelse den nye Digitaliseringsstrategi 2011-2015. Pernille og Jacobs AR-projekt er stadig i en pilotfase, men vil helt sikkert kunne inspirere nye måder at udvikle og arbejde med digitale kompetencer på.

Kontakt Pernille og Jacob, hvis du vil vide mere.

Se flere film, der viser, hvordan AR kan anvendes.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar