søndag den 12. februar 2012

Digitale medier, leg og læring

Den 9. februar afholdt projekt Kids n’ Tweens et stort symposium i Spinderihallerne. Det var en koncentreret dag med ny viden om børn og unges mediekultur - herunder konkret inspiration til, hvordan man kan inddrage børn i udviklingsprocessen. Læs mere om dagen på Spinderihallernes hjemmeside. Vil du se programmet for dagen, så kig herDer var oplæg og workshops. En af worshops'ene stod Klaus Thestrup. VIA UC og Carsten Jessen, Playware, DTU, for. Klaus og Carsten, der begge er forskere, er optaget af, hvordan børn leger og eksperimenterer med digitale medier. Oplægget til deres worshop lød sådan her:

"Sådan kommer du i gang med at lege og eksperimentere med digitale medier sammen med børn! Workshoppen tager udgangspunkt i forskningsprojekter gennemført sammen med børn og pædagoger, hvor leg var det afgørende omdrejningspunkt."Klaus og Carsten havde inviteret elever fra Grejsdal skole for sammen med dem og workshopdeltagerne at lege og eksperimentere med mobiler og iPads. Der var en masse legetøj (biler, dukker og andet) til rådighed. Deltagerne havde selv taget mobiler og iPads med. Klaus og Carsten udleverede noget snor og tape. Opgaven lød: Brug tape, snor og legetøj sammen med jeres mobiler og iPads. Husk at tænde for videooptageren på  jeres mobiler og iPads.

Det kom der nogle sjove og anderledes videoer ud af. De voksne fik lejlighed til at være med og samtidig iagttage børnenes kreativitet og engagement. Videofilmene viste Spindenrihallerne i et helt nyt perspektiv - et børneperspektiv.Se flere fotos her

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar