torsdag den 22. marts 2012

Teknologi med omtanke - et pilotprojekt


"Teknologi med omtanke - Den mundtlige fortælling – mobiltelefonen med mindfulness" er navnet på 2 workshops afholdt i Learning Lab 8. og 22. marts. Hensigten er at udvikle et praksisnært forløb for lærere i Vejle Kommune (og gerne andre steder). 

Kaffe, mobiler og fortællinger i Learning Lab
Sammen med lærer og billedkunstner Mette Juel, afprøvede og diskuterede 10 lærere fra Damhaven, Vinding og Ødsted skoler et forløb om den kreative fortælling på mobil. 

Mobiltelefonen er børnenes univers, og derfor et oplagt medie at undervise med. Børn er vant til at indhente informationer og underholdning fra mobilen, og som vi jo alle ved, fylder denne en stor del af børns liv. I workshoppen blev der givet bud på, hvordan børn kan bruge mobilen som et værktøj til at være fabulerende/ skabende. 

Mette Juul fortæller
Hensigten med de to workshopps var at udvikle et forløb for lærere på mellemtrinnet, der ønsker at skabe fokus, inspiration og fornyelse i arbejdet med den mundtlige fortælling.

I de to workshops'ene  blev der arbejdet med fabulering af egne lommefortællinger på mobilen. Som optakt til at skabe fortællingerne, blev der arbejdet med sanselig opmærksomhed; at være til stede i nuet (mindfulness).

Der blev arbejdet med forskellige teknikker, der skærper underviserens opmærksomhed overfor sig selv. Øvelser som øger ro i tanker og følelser, samt øger en kreativ tænkning - hos læreren og eleven. 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar