torsdag den 26. april 2012

Mediepatruljen.dk

Flere og flere skoler i Vejle Kommune får Mediepatruljer. Nu er der mere hjælp at hente. Kasper Kofoed fra Maglegårdsskolen i Gentofte har lavet Mediepatruljen.dk

Mediepatruljer, it-rødder, elevsupport. Kært barn har mange navne, men fælles for dem alle er, at udvalgte elever hjælper lærere og it-vejledere med forskellige opgaver. Det kan være alt fra at sætte et kabel rigtigt i til større og mere krævende opgaver. Der er flere og flere skoler rundt omkring i landet, der benytter sig af mediepatruljer. En af dem er Maglegårdsskolen i Gentofte, der igennem 2 år har haft en mediepatrulje. Her er en lille introvideo til Maglegårsskolens mediepatrulje, præsenteret af mediepatruljen selv.


Som I kan se i videoen, har mediepatruljen på Maglegårdsskolen til opgave at afpøve og videreformidle viden omkring nye online tjenester til undervisningsbrug.

Her i Vejle Kommune har vi tidligere haft David Garde fra Microsoft ude og holde et oplæg om mediepatruljer til et skoleledermøde, hvor elever fra en mediepatrulje fortalte skolelederne om deres opgaver via Skype. Deres opgaver var praktisk orienteret og kunne bestå af alt fra simpel problemløsning i klassen, når læreren ikke kunne "få skidtet til at du'" til større opgaver, som krævede adgang til udstyr, der normalt var aflåst for elever. Mediepatruljen havde altså nøgle og dermed også et ansvar for it-udstyr. På skolen har det bl.a. resulteret i nærmest ingen hærværk og så har mediepatruljen en tendens til at forbedre deres karakter. Davids PowerPoint præsentation fra skoleledermødet kan hentes her som pdf-fil.

Derudover har David også været en tur forbi Learning Lab og fortælle om mediepatruljer, indlægget om denne dag kan se her, hvor du også kan hente Davids oplæg Digitale Patruljer. Du kan også besøge facebookgruppen Mediepatruljen - Den digitale patrulje.Der er således eksempler på to måder at benytte en mediepatrulje på, man kan selvfølgelig også kombinere disse to, så der både bliver afprøvet nye undervisningstjenester og it-vejlederen bliver hjulpet med de mindre supportopgaver. Mediepatruljer er også en af de ting, der bliver foreslået på bloggen Digital Kompetence. Klik her.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar