tirsdag den 24. april 2012

Skoletube og Skoleblogs i Learning Lab

Lærere og elever fra 7. og 8. kl. på Vinding Skole, samt nogle lærere fra CSV og Vejle Produktions- og Uddannelsescenter, har i dag været til workshop i Learning Lab omkring Skoletube og Skoleblogs. Uffe Sørensen, Medstifter af LærIT, viste lærere og elever rundt i Skoletubes forskellige programmer og funktioner, herunder JayCut, Lydstudie, GoAnimate og mange flere. Alle skoler i Vejle Kommune har adgang til Skoletube og Skoleblogs.Både elever og lærere var meget optaget af Uffes oplæg og kastede sig med stor iver ud i at oprette, redigere og dele deres egne film, både traditionelle og animeret.


Skoletube er et lukket økosystem, der fungerer med ens UniLogin for alle lærere og elever i Vejle Kommune. Der kan læses mere om Skoletube her.Efter en grundig gennemgang af Skoletubes mange muligheder forsatte Uffe Sørensen med Skoleblogs. På Skoleblogs kan eleverne oprette deres egen hjemmeside, som kan bruges både til afleveringer, men også som traditionel logbog, der skrives under udarbejdelse af opgaver eller projekter. På elevernes egen logbog er der også mulighed for integration af sociale medier, således de opnår en større grad af ejerskab og dermed en større lyst til at bruge den. Det er også muligt at oprette klassesider og både på elevernes egen og klassesiderne kan ting gøres private, deles med udvalgte eller være offentlige.Eleverne lavede deres egen logbog på Skoleblogs og blev guidet igennem at udgive deres første indlæg, med brug af de forskellige værktøjer der ligger til rådighed derinde. Logbogen, der er en del af Skoleblogs er stadig er under udvikling, men både lærere og elever var meget interesseret i de muligheder, der ligger i den. Det blev aftalt, at Vinding tester logbogen derhjemme og giver Uffe Sørensen og hans firma feedback på den.

Der kan læses mere om Skoleblogs og ideen bag på denne side og der kan ses flere billeder og videoer fra workshoppen her.

Det skal også nævnes at både CSV og VPU-Centers repræsentanter begge blev så begejstret for Skoletube og Skoleblogs, at de i samarbejde vil arbejde videre på en løsning, der passer deres behov.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar