onsdag den 9. maj 2012

Estisk besøg i Learning Lab

I dag havde Learning Lab besøg af en gruppe estiske politikere, der er på en tre-dags studietur her i Vejle. De ankom til Learning Lab til frokosttid og under frokosten blev de 9 besøgende præsenteret. Det var politikere fra tre forskellige kommuner - alle fra samme område. De fleste var fra Valga, en grænseby i det sydlige Estland, blandt andet var borgmesteren fra Valga repræsenteret.

Årsagen til deres besøg er et øget fokus på samarbejde kommunerne imellem i Estland og udsigt til en mulig kommunesammenlægning. Men derfor skulle de da ikke snydes for kommunens mest interessante "kontor", Learning Lab.


Efter frokosten fortalte Hans Sørensen, Vicechef i Uddannelse & Læring, om Vejle Kommune, både før og efter sammenlægningen. De lyttede meget interesseret og stillede mange spørgsmål, særlig da Hans forklarede om den politiske og administrative opbygning af kommunen.


Efter Hans' gennemgang af Vejle Kommune og det praktiske omkring sammenlægningen i 2007, fortalte jeg kort om ideen bag Learning Lab og viste vores udvalgt af udstyr.


Borgmesteren i Valga forklarede, at de har flere af de samme udfordringer i Valga, som vi har her i Vejle, så her er der et muligt grundlag for et samarbejde i fremtiden.

Efter min korte præsentation fik borgmesteren i Valga ordet og præsenterede Valga kommune, deres udfordringer, samt deres visioner for fremtiden.

Til sidst var der gaveudveksling, inden turen gik videre til Vifin for de 9 politikere.


Der kan ses lidt flere billeder fra arrangementet her.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar