fredag den 15. juni 2012

Giv eleven ordet - sjov og interaktiv læring


For nylig var Christine Rom fra Atea forbi Learning Lab og startede ud med at konstatere:

Svaret er ikke altid ja eller nej!

Herunder er Christine Roms beskrivelse af dagen.

"Jeg  synes overskriften for denne dag, skal være ”Flyt læringen ud af klasseværelset”. Hos Atea ønsker vi, at arbejde for en mere aktiv skolegang!

I dag bruger flere og flere skoler værktøjer som læringsstile og læringsmiljøer, når undervisningen skal tilrettelægges. Denne positive udvikling, vil Atea gerne hjælpe til at viderudvikle. Derfor arbejder vi med elev-respons-systemer der både giver mulighed for en mere aktiv undervisning, hvor alle elever bliver hørt, og ikke mindst kan vi flytte noget af undervisning ud af klasseværelset.Det er vigtigt at identificere hvordan vi lærer bedst. For når vi befinder os i situationer, hvor der er mulighed for at lære, ændrer og udvikler vores hjerne sig. Nu slår flere og flere forskere på, at en aktiv tilgang til læring, uanset læringsstil, er den mest idelle måde at tilegne sig ny viden på. Når vi deltager aktivt i en læringssituation, oplever vi emnet på en anden måde og har nemmere ved at genkalde den tilegnede viden senere hen.

Derfor arbejdede vi med ActivExpression 2 som drengene første time løste gåder og spørgsmål på, mens de løb rundt på gangene omkring Learning Lab. Første time fungerede som et stjerneløb, hvor drengene løb ud til forskellige poster og løste opgaven på deres ActivExpression 2 . Når de havde løst opgaven, og jeg kunne se svaret på den interaktive digitale tavle fik drengene en ledetråd til et eventyr de skulle gætte.Derefter arbejde vi med musik og refleksive opgaver, hvor drengene arbejdede individuelt med hver deres ActivExpression 2. Vi analyserede ”Fluen på væggen” af UFO og Yehpa og drengene kom med deres svar på forskellige spørgsmål til sangen. Her var formålet blandt andet at understøtte så mange aspekter af de forskellige læringsstile som muligt. Vi hørte musik, så musikvideoer, arbejdede med tekst , billeder og bevægelse. Drengene havde under hele dagen mulighed for aktiv bevægelse, og fordi opgaven blev stillet på deres ActivExpression 2, havde de mulighed for at gå rundt i Learning Lab og svare i deres egen tempo. 

Herfter arbejdede vi med reklamer og så to versioner af Pepsi reklamer. Vi diskuterede reklamerne i plenum og drengene kom med input via deres ActivExpression 2, så alle blev hørt og kom med deres holdning til reklamerne.En rigtig spændende dag, med fire super engagerede elever, der kastede sig ud i noget nyt uden at tøve!"

Atea har i øjeblikket tilbud på 24 ActivExpression 2 enheder til kr. 9000,- eks. moms.

Der kan ses flere billeder fra workshoppen her.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar