søndag den 16. december 2012

Skolen på forsiden

Michael Eriksen holder oplæg i Learning Lab

I løbet af efteråret har der været flere oplæg i Learning Lab – oplæg der har kunnet ruste skolens personale til det videre arbejde med Den Digitale Skole.

I den forbindelse har Michael Eriksen – kommunikationsmedarbejder i Vejle Kommune holdt to oplæg om kommunikationshåndtering på Vejle kommunes folkeskoler, for det er vigtigt, at skolen har en plan, hvis den for eksempel havner på forsiden – uanset om det er positivt eller negativt.

Med oplægget ”Skolen på forsiden” fik deltagerne redskaber til at skrive en god pressemeddelelse. På kurset introduceredes de forskellige nyhedskriterier, og der blev givet et indblik i journalistens hverdag og dagens mediebillede. Alt dette er vigtigt, hvis skolen eksempelvis ønsker at brande sig gennem medierne på bestemte kompetencer.

Michaels andet oplæg handlede om krisekommunikation – for hvad gør man, hvis ens skole pludselig ryger en tur gennem mediemøllen? Deltagerne til oplægget lærte hvordan man håndterer kriser ud fra en kommunikativ synsvinkel; at sætte en dagsorden og imødegå kriser.

I næste runde af oplæg i Learning Lab gentager Michael sit oplæg om skolen på forsiden, hvor man også vil kunne lære om blandt andet krisekommunikation.
Kataloget for oplæg i Learning Lab i foråret 2013 vil blive offentliggjort i januar, og du vil kunne se de mange oplæg på http://www.vejledigitaleskoler.net/p/learning-lab.html

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar