tirsdag den 24. september 2013

KMD Education - 18 skoler på superbrugerkursus

18 skoler  i Vejle Kommune har lærere med på superbrugerkursus på Bredsten-Gadbjerg Skole (Bredsten Afd.)  23. og 24. september. 15 af disse skoler har valgt at anvende KMD Education nu. Der er tale om et 1-dagskursus med kraftigt fokus på lærernes praksis, der følges op senere på efteråret.Dorte Meesenburg (lærer på Allerslev Skole i Lejre) og Mette Lysemose (lærer på Bavnhøjskolen i Hadsten) står for dagene. De har besøg af Helle Anette Bull og Lena Smith Thomsen, der har deltaget i Vejle Kommunes testhold på Bredagerskolen.


Superbrugerkurset tager meget konkret udgangspunkt i lærernes hverdag. KMD Education præsenteres som et planlægningsværktøj, hvor forløb og aktiviteter kan fremstilles, differentieres og deles med kolleger. Deltagerne brugte en stor del af kursusdagen på learning-by-doing, og planlægger forløb og aktiviteter (opgaver) til deres egne elever. De formulerer konkrete mål og føjer links med hjemmesider, forlagenes læremidler m.m. til de forløb og aktiviteter, deres elever skal igang med.


Efter efterårsferien bliver der afviklet lærerkurser, hvor superbrugerne og Dorte Meesenburg og Mette Lysemose deltager.

Senere kommer der endnu et superbrugerkursus, der tager udfordringer og muligheder op.

__________________

Fra arrangement på Vejle Bibliotek 15. august: Hvad ønsker vi at opnå med KMD Education? ("Skal støtte vores strategi Den Digitale Skole 2011-15")

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar