tirsdag den 19. november 2013

Projekt Edison i Spinderihallerne

Projekt Edison kulminerer i disse dage i Spinderihallerne. Cirka 1000 elever fra 6-7. klasse fordelt på 18 forskellige skoler deltager ved messen fra mandag til onsdag.
Idéen med Projekt Edison er at fremme innovations- og entreprenørskabsundervisning således at eleverne lærer at udvikle nye innovative idéer, koncepter og produkter.

Mandagens åbning af Edison i Spinderihallerne
Eleverne har derfor, inden denne uges messe, arbejdet i projektgrupper med årets tema "Fremtidens bolig" og således præsenterer de deres bud på en unik ny innovativ idé. Præsentationsformerne varierer fra sted til sted, men fælles for dem alle er, at de benytter sig af mange virkemidler for, at imponere dommerne når ideen skal 'pitches'. Disse udgøres af PowerPoint præsentationer, video, billeder og plancher. De fleste grupper har også medbragt en model af deres idé og yderligere kan man få tilbudt visitkort, brochurer og eller se den tilknyttede hjemmeside til produktet. Lidt sødt (bolcher) eller salt (saltstænger) tilbydes ligeså ved nogle stande og dermed adskiller Projekt Edison og elevernes udførsel deraf, sig ikke synderligt meget fra en alm. messe.

Fra mandag til onsdag findes hver dag de tre bedste idéer og alle ni innovative idéer går videre til landsfinalen, som afholdes torsdag i Fredericia ved Danish Entrepreneurship Award 2013. Messen afholdes i MesseC og tilmeldingen er gratis, men påkrævet.

Se mere om Danish Entrepreneurship Award 2013 Her.

Edison er et nationalt undervisningsprogram som ledes af fonden for Entreprenørskab/Young Enterprise og som kører synkront i flere kommuner, landet over.

Ungdommens Uddanelsesvejledning i Vejle kommune har i samarbejde med Uddannelse & Læring arrangeret Edison siden 2008. Edison er baseret på et nært samarbejde med Vejle Kommunes erhvervsliv, Vejle Handelsgymnasium, Vejle Tekniske Gymnasium, Rosborg Gymnasium, University College Lillebælt og Vejle Erhvervsudvikling.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar