torsdag den 23. januar 2014

Animation i danskfaget 25. februar og 13. maj

KURSUS

25. februar og 13. maj. Begge dage kl. 9-15. Kurset foregår i Learning Lab, Skolegade 1, Vejle

Gør danskfaget levende og håndgribeligt ved at skabe korte animationsfilm. Produktion af korte animationsfilm er et nyt og spændende digitalt værktøj i lærernes værktøjskasse. Lær f.eks., hvordan eleverne kan tilegne sig færdigheder i dansk grammatik og andre sproglige discipliner gennem en legende og visuel tilgang til danskfaget.

Kurset har fokus på undervisningsdifferentiering og Fælles Mål for danskfaget på mellemtrinnet, men der er masser af inspiration for dansklærere i ind- og udskoling samt lærere i andre fag.

Udvidet beskrivelse af kurset

Undervisning med udgangspunkt i produktion af animationsfilm er udbredt i andre af landets kommuner, og dine elever har derfor mulighed for at deltage i en kortfilmfestival for folkeskoleelever, som arrangeres af Animationsskolen i Viborg. Kameraer og computere med animationsprogrammer kan lånes i den kommunale fællessamling. Se eksempel på elevproduceret animationsfilm om Skabelsesberetningen her: 


Se flere animationsfilm på Anders Høgsbro Holms YouTube-kanal
Målgruppe
Kurset målretter sig dansklærere på folkeskolens mellemtrin, meget gerne ledsaget af op til tre af klassens elever / skolens IT-rødder.

På kurset deltager eleverne i arbejdet med at producere en animationsfilm. Eleverne lærer at håndtere it-værktøjerne og kan være en støtte for læreren, når man senere skal arbejde med animation på skolen.

Kursusledere:Hanne Pedersen og Dorit Bak. 
Hanne er animator og en af de drivende kræfter på Danmarks internationalt anerkendte animationsskole i Viborg. Hanne har i mange år beskæftiget sig med at udvikle en ny didaktik til folkeskolens fag baseret på arbejdet med animationsfilm. Dorit er lærer på Firehøjeskolen i Vejle og har flere års erfaring med multimodale læringsmetoder i praksis.

Sted
Learning Lab, Skolegade 1, 7100 Vejle.

Kontaktperson:Pædagogisk konsulent, Anders Høgsbro Holm, anhho@vejle.dk, 76 81 50 54

Tilmedling
Plan2Learn
Frist: 19.2.2014

Pris
Kurset er gratis.

Hør Line Vig Jensen fortælle om sine erfaringer med Animationsfilm på Nova Skolen:
1 kommentar:

  1. Jeg har sendt en forespørgsel på Anders´opgivne mailadresse og har korresponderet med en kvinde fra ældreplejen - kan I sætte den rigtige mailadresse på opslaget?
    Hilsen Lotte

    SvarSlet