torsdag den 6. februar 2014

Den digitale folkeskole i Vejle Kommune nomineret til pris

Vejle Kommunes arbejde med IT i folkeskolen er blevet nomineret til Digitaliseringsprisen 2014. Kommunen er nomineret i kategorien ”Velfærdsprisen”.Når Digitaliseringsstyrelsen i marts måned overrækker Velfærdsprisen kan det være Vejle Kommune, der står som modtager. Kommunen er i hvert tilfælde blevet kandidat til prisen, på baggrund af projektet Vejle Digitale Skoler.

Vejle Digitale Skoler er et netværk, som hjælper lærere, pædagoger og ledere i skolen med at bruge IT i undervisningen og tænke nyt ift. elevernes læring. Det kan være ved at arrangere oplæg om forskellige IT-programmer, sørge for at lærerne kan dele viden om brug af fx apps i undervisningen eller noget helt tredje.

Chef for Uddannelse & Læring, Anette Jensen udtaler:

”Vi er glade for at være nomineret, og vi er glade på elevernes vegne. Når vi arbejder så meget med IT og digitalisering i Vejle Kommune, er det jo ikke for teknologiens skyld. Vi gør det for elevernes skyld, for deres læring. Det er for at ruste dem til den digitale verden, de møder nu, og i særdeleshed når de engang går ud af skolen,” siger Anette Jensen.

I Vejle Kommune har man tidligere arbejdet med hvordan man bruger iPads i undervisningen. Resultatet af det arbejde viste bl.a. at netop en tabletcomputer som en iPad fangede elevernes interesse på en helt anden måde end fx en traditionel bog. Samtidig viste undersøgelsen også tegn på, at interessen i hjemmet for elevernes skolegang voksede når eleven arbejdede med en iPad. På den måde understøtter Vejle Digitale Skoler også et af den nye folkeskolereforms helt centrale mål, nemlig at skolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater.

”Lige nu arbejder vi i regi af Vejle Digitale Skoler med et program, der samler forskellige digitale undervisningsmaterialer på platformen KMD Education. Vi har 18 skoler med i platformen, hvor også den enkelte elev kan se sine egne læringsmål. Vi ved, at læringsmål er afgørende for elevens læring, og er samtidig noget, der står helt centralt i den nye folkeskolereform” slutter Anette Jensen.

Om Velfærdsprisen
Prisen gives til en offentlig institution eller myndighed, som har implementeret og lanceret en løsning/service, der ved hjælp af teknologi har givet en mærkbar serviceforbedring for borgeren i dennes hverdag, og som har bidraget til en samlet effektivisering for den offentlige sektor.

Læs mere her på Digitaliseringsprisens hjemmeside.

Vil du vide mere om Vejle Digitale Skoler, så klik her

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar