mandag den 15. september 2014

Chromebooks i Undervisningen


For læsere af denne blog kan der opstå en opfattelse af, at tablets og iPads er ved at skubbe den klassiske bærbare computer ud af billedet. Der er dog et alternativ til tablets; Chromebooks.
Chromebooken ligner umiddelbart en almindelig bærbar computer, men selve softwaren i computeren er forskelligt fra de computere som mange er vant til at arbejde med. Den er baseret på, at alle programmer der arbejdes med, ikke er installeret på computeren, men ligger på internettet. Google er producenten bag, hvilket betyder at Google Apps er en central funktion.

Billigt alternativ
 Chromebooks er billige, set i forhold til almindelige bærbare pc’er og tablets, de koster typisk det halve. Det giver skolen mulighed til få flere Chromebooks til deres elever, end pc’er eller tablets, for samme pris.

Let tilgængelighed
Mårslet skole har kørt et forsøg i et år med brug af Chromebooks, og erfaringerne er positive. Elever og lærere har rost den for, at være hurtig til at tænde, simpel brugerflade og ikke har brug for vedligeholdelse, alt dette giver både elever og lærere mulighed for at fokusere på selve undervisningen. Yderligere uddybning af forsøgets resultat kan læses her. 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar