onsdag den 22. oktober 2014

Chromebooks i Skolen

En hjørnesten i 'Den Digitale Skole' må anses for at være innovation. At arbejde med IT betyder også, at arbejde i en enormt omskiftelig verden. Dette betyder at vi er nødt til hele tide at holde et vågent øje med, hvad der sker omkring os. En af de teknologier der er opstået inden for de seneste år er Chromebooken. Vi har tidligere omtalt Chromebooken her på bloggen, og teknologien er rigtig spændende.

Vi har i Uddannelse & Læring eksperimenteret en del med Chormebooks. Teknologien er rigtig spændende og det er sandsynligt at der skal eksperimenteres yderligere med den. Fra forvaltningens synspunkt er disse enheder yderst interessante da de er yderst lette at vedligeholde, samtidig med at prisen er relativt lav.

Senest har vi haft fat i nogle Lenovo's Yoga Chromebooks. Disse bærbare har mange gode egenskaber. Prisen er i udgangspunktet god, men vigtigere er, at disse maskiner er bygget meget robuste og fleksible. Fleksibiliteten opstår i at skærmen er trykfølsom og kan vrides rundt så den får tablet funktionalitet. Endvidere integrer Chromebooken rigtig godt med Google Apps.

Chromebooken har alt i alt potentiale i skole regi. For skolen er de relativt lette at administrere og vedligeholde, mens de er meget lette at anvende, billige og selvkørende for eleverne. Chromebooken har altså mulighed for, at blive et alternativ til både bærbare computere og tablets, da den indeholder muligheden for, at agere som både tablet og computer.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar