onsdag den 8. oktober 2014

KomSim

Vores kollegaer på Vifin har som altid gang i mange spændende projekter, et af dem er Kommunikationssimulatoren, også kaldet KomSim. KomSim er et værktøj til at intensivere genoptræningsindsatsen for personer der er blevet ramt af f.eks. en blodprop eller hjerneblødning. Dette rammer ca. 15.000 dansker hvert år, af dem vil ca. 3.000 udvikle afasi(nedsat evne til at tale).

KomSim teknologien er en videreudvikling og tilpasning af DanskSimulatoren, som Vifin har haft stor succes med. Udviklingen af KomSim sker i samarbejde med logopæder. KomSim er således et værktøj til intensivering af genoptræning af talesproget, og et værktøj til logopæder i deres arbejde.

KomSim er i øjeblikket i løbende udvikling, som følge af dialog med logopæder. Formålet med simulatoren er, at automatisere nogle af de øvelsesprogrammer, der i dag bliver specialudviklet til den enkelte patient. Derfor inderholder KomSim et væsentligt besparelsespotentiale.

Fordi KomSim er digital træning betyder det også at brugerne har mulighed for at genoptræne hjemme sammen med f.eks. familien og derved intensivere genoptræning.  I programmet har Logopæden endvidere mulighed for at følge brugernes udvikling og lave løbende tilpasning af træningen.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar