onsdag den 12. november 2014

It-vejledermøde på Øster Starup skole

Tirsdag 11. november var der it-vejledermøde på Øster Starup Skole.
På mødet, der havde overraskende stort fremmøde, blev der diskuteret flere forskellige
problemstillinger for it på skolerne.

Der har været nogle udfordringer i forbindelse med ændringer i den måde, hvorpå Apple iPads administreres. Dette betyder at der ligger et større arbejde foran både Uddannelse & Læring og it-vejlederne. Ændringerne betyder at skolerne får nye administrationsmuligheder i forhold til iPads, men det betyder også at App-indkøb forenkles. Der arbejdes i øjeblikket intensivt på at komme gennem disse udfordringer for at sikre en så gnidningsfri overgang som muligt.

På mødet blev der diskuteret hvordan FabLab@School bedst bliver udnyttet, og hvordan dette får værdi for undervisningen. Her kom der mange meget interessante inputs til både den pædagogiske og praktiske vinkel.

Mødet blev endvidere brugt til at diskutere mere praktisk, hvordan skolernes it udvikles i den nærmeste fremtid. Centralt for udviklingen er en ny printstruktur, hvor der arbejdes på at simplificere udskrift, samtidig med at det gøres tilgængeligt på alle typer af enheder.

Praktisk blev det også til en diskussion af hvordan det trådløse netværk kan forbedres, sådan at det bedre kan overkomme spidsbelastningerne. De problemer der til tider opstår med netværket er selvfølgelig et område af høj prioritet, men er også en effekt af den store succes det har været med at digitalisere undervisningen.Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar