Om netværket

Skolen i Bevægelse
Netværket Vejle Digitale Skoler er udsprunget af udviklingsprojektet Skolen i Bevægelse.

Vejle Digitale Skoler ønsker at gøre it til en del af pædagogisk praksis – og fastholde den i praksis. Se deltagerne her.

Læring med it

Vi ved en del om, hvordan børn og unge lærer. Helt grundlæggende lærer de sammen med andre, alene og det, som er meningsfuldt. Hvordan kan det omsættes til læring med it? Hvordan kan it støtte kognitive, kollaborative og eksistentielle læreprocesser? Hvilke it-aktiviteter og organiseringer støtter hvilke læreprocesser?

It-didaktisk faglighed
Den Digitale Skole er lige om hjørnet. Nogle gyser ved tanken, andre ser muligheder. Den Digitale Skoles didaktiske succes afhænger af mindst to ting: Om den formår at frigøre tid til dyb, relationel læring og at skabe perspektivrige blandinger af  face-2-face og virtuel undervisning og læring. Det første vil den relationsprofessionelle lærer (med rette) stille krav om. Det andet vil videnssamfundet kræve. Hvilken it-didaktisk faglighed er her nødvendig og hvordan skaber vi den?

It-lederfaglighed
Der er tre store, centrale udfordringer i forhold til den proces, som skal gøre it til en integreret del af pædagogisk praksis. De vedrører:

- It-anvendelse
- It-kultur
- It-mangfoldighed (eller it-kompleksitet)

Hvordan imødegår skolen, dens ledere, lærere og andre interessenter disse udfordringer? Læs evt. mere om de tre udfordringer her.

Vil du vide mere om, hvad Vejle Digitale skoler er og hvor vi vil hen, så klik her

Vejle Digitale Skoler har modtaget Digitaliseringsprisen 2014


I Vejle Digtiale Skoler er it for alle!